Njohuri te pergjithshme

Përfitimet e marketingut dixhital për biznesin tuaj

Që nga adoptimi masiv i internetit, mënyra se si një markë tregton produktet dhe shërbimet e saj ka ndryshuar rrënjësisht. Me kanale të shumta komunikimi, markat janë në gjendje të mbledhin ROI të larta nga përpjekjet e tyre të marketingut. Megjithatë, marketingu dixhital nuk është çaji i të gjithëve. Ai përfshin ndarjen e vëmendjes tuaj në mënyrë të barabartë midis ngjarjeve të shumta të aktivizuara nga përdoruesit dhe mbajtjen e gjurmëve të ndërveprimeve të vazhdueshme dhe të kaluara që një perspektivë ose një drejtues ka pasur me biznesin. Kjo është arsyeja pse shumica e markave investojnë në tregtarë dixhitalë të aftë në fuqinë e tyre punëtore ose ia transferojnë dhimbjen ekspertëve të specializuar të marketingut dixhital.

Pavarësisht nëse po mendoni të zbatoni marketingun dixhital në planin tuaj të marketingut ose dikush që dyshon në përfitimet e marketingut dixhital, këtu janë përfitimet kryesore që marketingu dixhital i sjell biznesit tuaj.

Përfitimet e marketingut dixhital

Buxheti miqësor

Marketingu nuk është i lirë. Për të tërhequr drejtime që do të sjellin të ardhura për biznesin tuaj kur ata të kthejnë klientët, ju duhet të shpenzoni përpjekjet tuaja të marketingut. Megjithatë, në krahasim me tabelat ose reklamat e gazetave, kostoja e reklamave dixhitale është dukshëm më e ulët. Në mënyrë të ngjashme, duke zbatuar praktikat e marketingut hyrës, kostot e blerjes së plumbit janë shumë të ulëta, por shumë të sakta duke zbatuar praktikat e marketingut hyrës. Në këtë mënyrë, ju e dini se po shpenzoni dollarët tuaj të marketingut për të blerë vetëm ata që kanë rëndësi për biznesin tuaj. Për më tepër, me anë të fushatave reklamuese, flukseve të automatizuara të punës me email ose një blog, përpjekjet tuaja të marketingut bëhen të përjetshme dhe ju mund t’i rikuperoni kostot në afat të gjatë.

Arritja

Arritshmëria është një nga aspektet e rëndësishme të çdo strategjie marketingu. Për të tërhequr audiencën drejt markës suaj ose për ta sjellë markën në pragun e klientit tuaj, ju nevojitet arritshmëria. Fatmirësisht, kanalet e ndryshme të marketingut në internet si emailet dhe SEO-ja kanë potencialin për të arritur shpejt tek një audiencë e gjerë. Për më tepër, mediat sociale dhe reklamat e shënjestruara specifike për celularët ju lejojnë të shfrytëzoni fuqinë e sjelljes së përmbajtjes tuaj në ekranet celulare të audiencës tuaj. Duke supozuar se 60% e trafikut të faqes suaj të internetit vjen nga përdoruesit e pajisjeve celulare, një mundësi e shkëlqyer qëndron në arritjen e këtyre konsumatorëve celularë kudo që janë.

Përcaktoni audiencën tuaj

Ndonjëherë mund të mos jeni të vetëdijshëm se sa i larmishëm mund të jetë audienca juaj. Ndonjëherë mund të keni njerëz që ndërveprojnë me markën tuaj, por nuk bien në kriteret tuaja demografike. Me matjet e raportimit nga kanale të ndryshme të marketingut dixhital, mund të shihni se kush po ndërvepron me reklamat/përmbajtjen tuaj dhe cilat kanale.

Koha efektive

Meqenëse shumica e ndërveprimit ndodh në sferën dixhitale, ekzekutimi i strategjisë ndodh në kohë reale. Ka mjete që ju lejojnë të planifikoni lehtësisht postimet e mediave sociale, blogjet dhe emailet për të menaxhuar detyra të ndryshme në një mënyrë efektive në kohë. Për më tepër, ju mund të rregulloni fushatat ekzistuese bazuar në metrikat për t’u siguruar që paratë tuaja të investohen në mënyrën e duhur dhe komunikimi juaj të arrijë sa më shumë njerëz që të jetë e mundur.

Ndërgjegjësimi i përmirësuar i markës:

Klientët tuaj janë tashmë në mediat sociale; pse të mos e vendosni markën tuaj para tyre për të tregtuar biznesin tuaj edhe më shpejt? Sipas të dhënave të Nielsen Total Audience, një i rritur mesatar shpenzon 11 orë në ditë në internet duke ndërvepruar me një lloj media (Burimi: Nielsen). Duke kombinuar postimet e mediave sociale me reklamat e sponsorizuara në internet për të krijuar një përvojë tërheqëse, ju mund të rrisni shumë njohjen e markës suaj. Si rezultat, numri i individëve që janë të vetëdijshëm për kompaninë tuaj dhe mund të njohin markën tuaj rritet.

Rritja e besnikërisë së klientit

Konsumatorët presin që markat t’i njohin ato në vend që thjesht të trajtohen si një emër në listë. Falë integrimeve të palëve të treta dhe thirrjeve në API, ju mund të merrni detajet e një klienti për të personalizuar përvojën e tyre gjatë ndërveprimit me markën tuaj. Kur i trajtoni klientët tuaj si dikush që lidhet me markën tuaj, ata ndjehen të lumtur që lidhen me ju dhe vazhdojnë të jenë besnikë ndaj markës tuaj.

Më poshtë janë disa metoda të provuara dhe të vërteta për rritjen e besnikërisë së konsumatorit:

Oferta të personalizuara dhe të personalizuara me email: Ndërsa i kuptoni më mirë klientët tuaj, ju mund t’u dërgoni atyre oferta të personalizuara, si kuponë zbritjesh sezonale për mallra të lidhura ose qasje të hershme në lançimin e produkteve të reja. Kjo jo vetëm që e bën konsumatorin të ndihet i rëndësishëm, por gjithashtu i inkurajon ata të blejnë përsëri nga ju.

Inkurajoni klientët t’ju ndjekin në platformat e mediave sociale. Do të keni akses të përditshëm tek ata ndërsa shikojnë përmes burimeve të tyre të mediave sociale pasi ta kenë bërë këtë. Mbani njerëzit të interesuar për materialin tuaj duke u ofruar atyre informacione praktike, përkatëse ose gjëra që i frymëzojnë dhe i kënaqin ata. Si rezultat, ata do të kenë më shumë gjasa të blejnë nga kompania juaj nëse kanë nevojë për shërbimin ose produktin tuaj përsëri.

Gjithçka është e matshme

Fushatat individuale mund të gjurmohen për analitikë si përshtypjet, klikimet, komentet, ndarjet, konvertimet dhe më shumë. Bazuar në rezultatet, mund të shihni se çfarë funksionon dhe çfarë jo për biznesin tuaj bazuar në rezultatet dhe të ndryshoni fushatën në përputhje me rrethanat, duke çuar në përmirësime. Duke optimizuar fushatat tuaja ndërsa ato zhvillohen, ju mund të kurseni para. Kur rritni buxhetin tuaj ndërsa shkoni, do të përfitoni më shumë prej tij.

Modular – Optimizoni ndërsa shkoni

Një nga aspektet më tërheqëse të marketingut dixhital është aftësia për të bërë ndryshime ndërsa shkoni. Ky është një veçori që është ekskluzive për marketingun online. Ju keni mundësinë të bëni rregullime sa herë që dëshironi kur angazhoheni në marketing në internet. Ju mund të bëni ndryshime në fushatat tuaja PPC sipas nevojës, si dhe në reklamat tuaja në mediat sociale, strategjitë e SEO dhe përmbajtjen. Si pasojë, ju do të jeni në gjendje të ndryshoni fushatën tuaj për të marrë rezultatet më të mira.

Potenciali për përmbajtje virale

Njerëzit duan të ndajnë përmbajtje që arrin të tërheqë vëmendjen e tyre dhe t’i kënaqë ata. Pra, duke krijuar përmbajtje në përputhje me interesat e audiencës tuaj dhe duke e marketinguar atë në mënyrën e duhur, përmbajtja juaj ka një potencial të madh për t’u bërë virale. Ndonjëherë nuk duhet as shumë kohë apo para për t’u bërë virale. Duke përdorur hashtags popullor dhe unikë, mund të gjendeni në çdo platformë kryesore të mediave sociale.

Potenciale shumë të personalizimit

Siç u përmend më herët, personalizimi është një pjesë shumë e rëndësishme e marketingut dixhital. Kur i drejtoheni klientëve tuaj me emrin e tyre të parë ose u kujtoni atyre një kërkesë për riporosi në abonimin e tyre, ju tregoni se kujdeseni për ta. Duke përdorur marketingun dixhital dhe mjetet e palëve të treta, nëse arrini të parashikoni qëllimin e një vizitori dhe t’i drejtoni në drejtimin e duhur, ju po krijoni një përvojë të personalizuar për ta.

Përfundimi

Marketingu dixhital është si një thikë e ushtrisë zvicerane. Ekzistojnë mjete të shumta që përshtaten me skenarë specifikë që nuk janë të këmbyeshëm. Megjithatë, kur përdoret siç duhet, mund të bëjë mrekulli për biznesin dhe markën tuaj, që nga tërheqja e klientëve, edukimi i tyre, duke i bërë ata besnikë ndaj markës tuaj dhe duke i kthyer ata në klientë me pagesë për një periudhë të gjatë. Nëse keni nevojë për shërbime të marketingut dixhital, kërkimi juaj përfundon këtu. Ekspertët e marketingut dixhital të NJOHURI mund t’ju ndihmojnë.