Njohuri te pergjithshme

best web hosintg

Cili ofrues Web Hosting është më i miri?

Një nga firmat më të vjetra dhe më të njohura të web hosting në botë është Bluehost. Biznesi u themelua në vitin 1996 dhe aktualisht renditet si një nga ofruesit zyrtarë të shërbimeve të mbajtjes në internet të WordPress.

CPanel

Shërbimet e hostit të ofruara nga Bluehost mundësohen nga cPanel, një nga panelet e kontrollit më të aftë, më miqësor dhe gjithëpërfshirës të disponueshëm në internet. Ai siguron hapësirë të pakufishme pritjeje, gjerësi bande dhe llogari të postës elektronike, si dhe domene dhe nëndomanë të pakufizuar.

WordPress

Gjithçka që ju nevojitet për të krijuar dhe mirëmbajtur një faqe interneti cilësore dhe një sistem të shumëfishtë blogje është përfshirë, së bashku me një ndërtues faqesh. WordPress mund të instalohet vetëm me një klikim, dhe ju gjithashtu do të merrni 100 dollarë reklama në Google Adwords për asgjë. Çdo emër domain i disponueshëm sipas zgjedhjes suaj përfshihet si një domen falas kur blini një shërbim Bluehost.

24/7 Support

Mbështetja e klientit është një nga avantazhet e përdorimit të Bluehost. Fakti që ekziston një bisedë e drejtpërdrejtë, një sistem i bazuar në bileta dhe ndihmë telefonike pa pagesë gjatë gjithë orarit është i shkëlqyeshëm. Pavarësisht nga niveli i tyre i përvojës, organizata mund të ndihmojë shpejt këdo për çdo çështje.

Website + Blog

Bluehost ju bën të mundur që ta bëni këtë pa tarifuar shtesë nëse dëshironi të ekzekutoni një uebsajt standard dhe një blog WordPress nga i njëjti domen apo edhe nga ato të ndryshme. Blogu juaj mund të operohet si një domen i veçantë me emrin e tij të regjistruar të domenit, ose si një nëndomain i faqes tuaj kryesore të internetit.

Rishikimi i Bluehost: Planet e web hostit në internet

Nëse jeni duke kërkuar për një shërbim të përbashkët të mbajtjes në internet, Bluehost gjithashtu ka zgjidhje më të sofistikuara në dispozicion. Pritja virtuale e serverit privat është e disponueshme në katër nivele, pritja e dedikuar në internet është e disponueshme në tre nivele (ku merrni një server të dedikuar në vend që të ndani), dhe pritja e shitësve është e disponueshme në tre nivele (ku mund të përdorni Bluehost për të krijuar hostin tuaj të internetit kompania).

Me hostimin VPS, një server ndahet në pjesë më të vogla, ku secili klient merr një pjesë për përdorimin e tij. Nuk i shpërndahet askujt tjetër. Me zvogëlimin e gjasave për ndërprerje, shpejtësia rritet ndjeshëm. Pritja e përkushtuar në internet ju jep akses në një server të tërë. Kjo ka një shpejtësi shumë më të lartë përpunimi dhe siguri më të mirë, dhe mund të mbështesë faqet e internetit shumë më të mëdha.

Më shumë profesionistë sesa ata që thjesht kërkojnë uebsajtin e tyre personal, një platformë për një blog ose një kompani interneti në shtëpi janë në shënjestër nga VPS, hostimi i dedikuar dhe rishitës i uebit. Në këtë përmbledhje të Bluehost, ne do të përqendrohemi në shërbimin e mirënjohur të pritjes së përbashkët, i cili zakonisht përdoret nga njerëzit me faqet e internetit bazë, qoftë me ose pa blogje si WordPress.

Çmimet Bluehost Web Hosting

Kostoja e një shërbimi pritës është një konsideratë kritike për shumë njerëz. Në faqet e internetit të pritjes, ka shumë “marrëveshje” që paraqiten në një përpjekje për të tërhequr klientë të rinj. Një nga këto është Bluehost. Faqja e internetit ofron një marrëveshje fantastike prej 3,49 dollarë në muaj (në vend të 7,99 dollarëve të zakonshëm). Sidoqoftë, mund ose nuk mund ta kishit vënë re yllin e vogël pranë çmimit.

Çmimet e Bluehost, si ato të shumicës së shërbimeve të tjera të mbajtjes në internet, nuk janë siç duken në fillim. Megjithëse është e drejtë të thuhet se marrëveshja prej 3,49 dollarësh është vetëm 125,64 dollarë për tre vjet, është për 36 muaj paradhënie.

Kostoja është 11,99 dollarë/muaj nëse nuk dëshironi të paguani paraprakisht (duhet të vendosni një lidhje të veçantë për këtë). Këto tarifa nuk përfshijnë taksat dhe në BE duhet t’u shtoni 20% TVSH.

Këto kosto janë të përballueshme duke pasur parasysh llojin e pritjes që ofrohet. Mos harroni se ne po flasim për llojin e mbajtjes në internet të përshtatshme për bizneset e vogla, marketingun në internet, hobi dhe blogimin. Ekzistojnë opsione më pak të shtrenjta të pritjes në dispozicion, por ju duhet të peshoni kostot kundrejt reputacionit dhe cilësisë së shërbimit.

Emri juaj i domenit është i juaji për të zgjedhur dhe mund ta rinovoni për 14,00 dollarë në vit pasi viti i parë të jetë falas. Bluehost tarifon 11,99 dollarë për një emër të dytë domeni nëse dëshironi një të tillë. Drejtojeni atë në DNS tuaj Bluehost nëse mund ta merrni për më pak se ajo tarifë.

Rishikimi i Bluehost: Ndërfaqja e Panelit të Kontrollit

Çdo ofrues web hosting duhet të ketë një ndërfaqe të mirë të përdoruesit midis shërbimeve dhe mjeteve që ofron dhe përdoruesit. Bluehost përdor cPanel, panelin e kontrollit më të përdorur të uebsajtit në botë, së bashku me shumë shërbime të tjera të pritjes në internet. Ndërfaqja është grafike dhe relativisht e thjeshtë për t’u përdorur për menaxhimin e llogarive të vendosura në faqet e internetit. Përdoret nga shumica e bizneseve të njohura të mbajtjes në internet kur nevojitet një ndërfaqe unike.

Me cPanel, ju merrni akses të pakufishëm në llogaritë e postës elektronike, kapacitet të pakufizuar redaktues për faqet tuaja të internetit duke përdorur redaktuesit e përfshirë HTML dhe tekst, kapacitet të pakufizuar për krijimin e bazave të të dhënave dhe instalim me një buton të aplikacioneve të palëve të treta si WordPress. Së bashku me shumë veçori të tjera, ndërfaqja cPanel ofron softuer të analizës së trafikut. Aftësitë e cPanel e bëjnë të thjeshtë krijimin e një uebsajti standard, dhe ato gjithashtu e bëjnë të thjeshtë lidhjen e asaj faqe me një blog të WordPress.

Shërbimet e Mbështetjes Bluehost

Ky përmbledhje e Bluehost, si të gjitha vlerësimet, e merr jashtëzakonisht seriozisht shërbimin ndaj klientit. Sasia dhe kalibri i mbështetjes janë vendimtare. Ju nuk dëshironi të prisni ditë që një problem të zgjidhet. Zgjedhjet mbështetëse të ofruara janë një komponent shumë i rëndësishëm i çdo shërbimi të mbajtjes në internet, sepse ato mund të jenë vendimtare për kompaninë tuaj. Të paktën bazuar në përvojat tona, niveli i ndihmës së Bluehost është i pakrahasueshëm.

Bluehost ofron bisedë të drejtpërdrejtë, bileta mbështetëse të bazuara në email, një adresë postare dhe ndihmë telefonike pa pagesë gjatë gjithë orarit (brenda SHBA). Në orën 10:00 të mëngjesit me orën lindore, ne bëmë teste në email dhe biseda të drejtpërdrejta duke paraqitur pyetje të vërteta. Email-eve iu përgjigjën 28 orë më vonë. Koha më e gjatë e përgjigjes gjatë tre seancave të bisedës drejtpërdrejt ishte 2,35 minuta. Kishte një sistem renditjeje të aksesueshme dhe agjentët e bisedës ishin vërtet profesionistë.

Besueshmëria dhe koha e funksionimit

Megjithëse firma nuk ofron më një garanci në kohë, hulumtimi i bërë për këtë rishikim të Bluehost zbuloi një mesatare prej mbi 99.9% në të gjitha burimet e ekzaminuara. Megjithëse ndërprerjet janë të pashmangshme dhe ndodhin, ato janë të shkurtra dhe ekipi punon shpejt për t’ju kthyer në linjë.

Çdo kompani pritëse që bën pretendimin për 0% joproduktive nuk është e vërtetë. Edhe nëse nuk janë faji i shërbimit, ndërprerjet janë të pashmangshme, sepse asnjë shërbim nuk është pa të meta. Kështu, shumë përdorues vunë re një ndërprerje të konsiderueshme në shkurt 2013. Mund të ketë qenë më e qartë nga shpjegimi i Bluehost se kjo ishte shkaktuar nga një rritje e energjisë në serverë.

Sidoqoftë, përveç këtij incidenti të veçantë, asnjë ofrues tjetër nuk ka kohë më të madhe joproduktive sesa Bluehost në përgjithësi. Ndërprerja e shkurtit iu shpjegua shpejt klientëve nga korporata, dhe që atëherë nuk ka pasur asnjë tjetër.

Në hetimin tonë për këtë rishikim të Bluehost, ne i kushtuam vëmendje kapacitetit të serverëve për kopje rezervë. Serverët modernë me katër procesorë, një gjenerator i energjisë rezervë dhe kopje rezervë të ruajtjes së pasqyruar janë të gjitha të pranishme në qendrën e të dhënave. E gjithë kjo vëzhgohet vazhdimisht nga njerëzit.

Rishikimi i Bluehost: Përfundime

Bluehost është një ofrues pritës i avancuar dhe i besueshëm, ideal për kompanitë e vogla dhe të mëdha. Përveç lemzës së rrallë, WordPress është gjithashtu i përshtatshëm për marketing dhe blogje hobi dhe ka një histori të qëndrueshme të besueshmërisë. Bluehost dhe Hostgator janë dy nga opsionet më të njohura kur krahasohen me shërbimet e ngjashme të mbajtjes në internet të bazuara në cPanel.

Pagesat e drejtpërdrejta mujore vendosen me një prim dhe çmimi duket se bazohet në zgjedhjet e parapagimit, që variojnë nga 12 deri në 36 muaj paradhënie. Megjithatë, është një ide fantastike të paguani vetëm 1258,64 dollarë dhe më pas të mos keni asgjë për t’u shqetësuar për 3 vite të tëra nëse jeni në gjendje të përballoni parapagimin dhe të merrni çmimin e ofertës në internet.

Ekziston një garanci dhe nëse ndonjëherë nuk jeni të kënaqur me shërbimin, jeni të lirë të largoheni dhe të merrni pjesën e mbetur të parave tuaja. Ju ende duhet të paguani për kohën që është shfrytëzuar me të vërtetë, por nëse vendosni të përfundoni një kontratë 36-mujore, për shembull, pas gjashtë muajsh, do të merrni 30 muaj mbrapa, më pak koston aktuale për Bluehost të emrit të domenit që ju nuk ishin faturuar.

Miliona njerëz e përdorin shërbimin globalisht, që është një pikë e mirë krahasimi. Përpara se të merrni një vendim, mund të dëshironi të kontrastoni këtë përmbledhje të Bluehost me ato të rishikimeve tona të ofruesve konkurrues të mbajtjes në internet në këtë blog.