Njohuri te pergjithshme

Cilat janë përfitimet e përdorimit të AI Chatbots?

Korrespondenca e klientit duhet të jetë e shpejtë qoftë për marrëveshje, ekspozim apo mbështetje. Për më tepër, në rast se biznesi juaj nuk po përcjell përkushtim të qetë, klientët nuk do të qëndronin kurrë me të. Kjo është ajo ku chatbot-et e kontrolluara nga AI mund të bëjnë të ndihet prania e tyre pasi mund të mekanizojnë korrespondencën e klientit dhe të zgjerojnë ndihmën në mënyrë të mahnitshme.

Në fakt, 35% e klientëve mendojnë se më shumë organizata duhet të përdorin chatbots për të zhvilluar më tej procedurën e tyre të korrespondencës dhe për të përcjellë një takim superior. Me kaq shumë avantazhe të biznesit chatbot për të arritur, duhet të dëshironi të kompjuterizoni shpejt korrespondencën e klientit dhe të garantoni një sipërmarrje pa probleme me klientin vazhdimisht.

Përfitimet e Chatbot për klientët

Nevoja për të mbetur i aksesueshëm gjatë gjithë kohës është në pikën kryesore të përhapjes së vazhdueshme në zhvillim të chatbot-eve nëpër ndërmarrje. Për më tepër, për t’u lidhur me klientët pa ndërprerje dhe për të punuar në përvojën e tyre, duhet të përfshijë një bot herët a vonë në kohë. Kjo do të ndihmojë në mbikëqyrjen e kërkesave të klientit me reagimet momentale dhe ngritjen e niveleve të përmbushjes.

Chatbot-et janë shumë të jashtëzakonshëm dhe garantojnë shumë përfitime për klientët.

 • Gjithë ditën, çdo ditë Disponueshmëria – Klientët nuk duhet të kenë nevojë të qëndrojnë fort për administratorin e mëposhtëm të aksesueshëm kur chatbot-et janë të rëndësishëm për teknikën e korrespondencës në një premisë pa ndalesë.
 • Përgjigja në moment – Chatbots mund të merren me pyetjet e mijëra klientëve në një sekondë të ndarë, si dhe gjatë gjithë kohës dhe të zhvillojnë më tej kohën tipike të reagimit.
 • Konsistenca në përgjigje – Përdorimi i chatbots mund të ndihmojë organizatat të mbajnë një shkallë të jashtëzakonshme konsistence në përgjigje dhe të zhvillojnë më tej përvojën e klientit me markën.
 • Omni-channel – Bots të kontrolluar nga AI shoqërojnë pikat kryesore të mbështetjes informuese të omni-channel të cilat ndihmojnë klientët të flasin me organizata përmes kanaleve të ndryshme si sajtet, Facebook, etj.
 • Personalizimi – Bots mund të garantojnë një hap të personalizimit duke tërhequr klientët me diskutime një-në-një, duke mbajtur një tingull karakteristik dhe duke qenë të shkëlqyer në korrespondencën intuitive.
 • Shumëgjuhësh – Biznesi juaj mund ta programojë robotin e biznesit për t’iu përgjigjur pyetjeve në gjuhën e klientëve dhe për të rritur shtrirjen në sektorë ose domene të reja biznesi.
 • Kërkesë pa ndihmë njerëzore – Falë robotizimit të drejtuar nga bots, klientët mund të rezervojnë porosi ose të bëjnë shkëmbime me pothuajse asnjë ndihmë njerëzore.

Përfitimet e Chatbot për bizneset

Chatbots mund të jenë një pajisje jashtëzakonisht e dobishme në lidhje me prodhimin e lidhjeve të shkëlqyera të klientit. Biznesi juaj mund ta përdorë atë për të mbledhur shoqata të forta duke tërhequr dhe duke bashkëpunuar me klientët që vijnë në sajt. Duke inkorporuar chatbots, ju arrini objektivat e reklamimit, si dhe siguroni marrëveshje dhe zhvilloni më tej kujdesin ndaj klientit.

 1. Klientët gjejnë zgjidhje më shpejt

Gjatë orëve të para, përfaqësuesit tuaj ndoshta përballen me një linjë të gjatë klientësh. Në të vërtetë, edhe me një pult të inkorporuar, specialistët mund të merren me individë të tillë të panumërt në dyshe, kështu që klientët mund të lënë pauzë.

Çështja qëndron këtu tek problemi: blerësit presin ndihmë të shpejtë dhe supozimet e tyre për reagime të shpejta do të jenë si të thuash. Bots lehtësojnë përgjegjësitë e specialistëve duke ndihmuar klientët të gjejnë përgjigjet që u nevojiten. Jo si specialistët njerëzorë, robotët mund t’u përgjigjen pyetjeve të ndryshme të klientëve gjatë gjithë kohës, dhe me zero kohë pritjeje. Ata gjithashtu mund të japin çdo minutë të çdo dite mbështetje.

Organizatat po shohin gjithashtu avantazhe jashtëzakonisht të qarta nga vendosja e burimeve në inovacionin e chatbot-it të AI. Siç tregohet nga Juniper Research, organizatat do të kursejnë të paktën 11 miliardë dollarë deri në vitin 2023 vetëm nga dërgimi i chatbots.

 1. Specialistët investojnë më pak energji në pyetjet e lodhshme

Duke supozuar se specialistët tuaj të talentuar po kalojnë orë të tëra duke iu përgjigjur pyetjeve bazë (si “Cilat orë jeni hapur?” ose “Kur do të shfaqet kërkesa ime Siç tregohet nga një studim i IBM, chatbots AI mund t’u përgjigjen pothuajse 74% të pyetjeve të klientit pa përfshirja e specialistëve të njeriut.

Kjo është e mrekullueshme për besimin e specialistëve. Raporti ynë i tendencave CX tregon se specialistët ndihen të lodhur dhe të nënvlerësuar. Vetëm 15% rastet se janë shumë të kënaqur me përgjegjësitë e tyre dhe thjesht 32% pranojnë se mund të mbikëqyrin me sukses kërkesat e klientëve.

Në momentin kur chatbot-et e AI mekanizojnë pjesën më të madhe të pyetjeve të klientit, specialistët mund të ofrojnë mundësi shtesë për të zgjidhur pyetjet e mundimshme dhe komplekse.

 1. Bots mund të ofrojnë një pasqyrë të personalizuar

Kur inovacioni i chatbot-it koordinohet me kornizat tuaja të ndryshme, mund të filloni të personalizoni bashkëpunimet e klientëve.

Një robot i kujdesit ndaj klientit mund të përfitojë nga marrëdhënia me klientin tuaj me bazën e informacionit të bordit (CRM) për të vendosur nëse dikush që viziton faqen tuaj është një klient aktual apo një mundësi. Në dritën e këtyre të dhënave, ju mund të paraqisni informacione që lidhen më së miri me periudhën e procesit të klientit të tyre.

Për shembull, chatbot-i i një organizate biznesi në internet mund të komunikojë diçka specifike sipas: “Përshëndetje, mirë se erdhët, a dëshironi të shikoni vërtet situatën me kërkesën tuaj të re?” kur një klient i vazhdueshëm viziton faqen. Ndërkohë, një mysafir i ri mund të shohë një akullthyes alternativ si: “Për herë të parë këtu? Shiko gjërat tona më të famshme dhe mëso për historinë e organizatës sonë.”

Një chatbot gjithashtu mund të ndjekë në rast se një klient ka tentuar më parë të trajtojë problemin e tij me anë të vetëadministrimit dhe të njoftojë specialistin që ndihmojnë në fokusimin e artikujve dhe faqeve të internetit që klienti ka vizituar. Me këtë cilësim të disponueshëm lehtësisht, specialistët mund të përpiqen të mos ripërsëritin përgjigjet që klienti ka parë më parë, të cilat rikuperojnë kohë për dy lojtarët.

 1. Bots punojnë në kanale të shumta

Klientët po shkojnë në mënyrë progresive në një sërë kanalesh – telefon, email, argëtim të bazuar në ueb dhe aplikacione informuese si WhatsApp dhe Facebook Messenger – për t’u ndërlidhur me markat. Ata parashikojnë që diskutimet duhet të lëvizin vazhdimisht nëpër faza, në mënyrë që ata të mund të vazhdojnë me bisedat pikërisht në pikën më të fundit përkatëse të interesit, pavarësisht nga kanali ose mjeti që po përdorin.

Megjithatë, shumë organizata nuk po ofrojnë këtë lloj përfshirjeje. Raporti ynë i Tendencave CX vërejti se 33% kryesore e organizatave janë omnichannel dhe vetëm 17% janë krijuar me një kornizë që ndërlidh të gjitha kanalet e ndihmës.

Ju mund të përdorni robotët për t’iu përgjigjur kërkesave normale që vijnë me email, në faqen tuaj, në Slack dhe në aplikacionet tuaja të ndryshme informuese. Inkorporoni chatbot-et tuaja të AI me pjesën e mbetur të grupit tuaj të teknologjisë për t’u dhënë blerësve një pasqyrë të qëndrueshme, të lidhur. Klientët tuaj do të gjejnë zgjidhjet që kërkojnë, në një masë më të kufizuar kohore, në kanalin e vendimit të tyre.

 1. Me AI, chatbot-et thjesht do të bëhen më inteligjentë

Robotët e ndihmës së klientit të inteligjencës artificiale gjurmojnë se si individët i përgjigjen çdo përgjigjeje që japin. Ndërsa mbledhin informacionin e klientit pas njëfarë kohe, ata vazhdimisht do t’i zbërthejnë ato të dhëna dhe do t’i transformojnë ato në pjesë të rëndësishme të njohurive.

Me informacionin që fiton chatbot-i juaj, ai do të kuptojë se cili reagim është më i mirë në çdo lloj rrethane. Do të bëhet më mirë për të kuptuar se cilat pyetje mund t’u përgjigjet me një lidhje me një artikull të asistuar me fokusimin dhe cilat janë më mirë t’i kalohen një njeriu.

Chatbots po zhvillohen më mirë në matjen e ndjenjës pas fjalëve që përdorin individët. Ata mund të kuptojnë hollësitë në gjuhë për të dalluar dhe kuptuar ndjenjat e klientit dhe për t’i dhënë kujdes të duhur klientit në dritën e atyre përvojave.