Njohuri te pergjithshme

Omnichannel Marketing dhe Avantazhet e tij për Kompanitë

Marketingu omnichannel është në qendër të strategjive të transformimit dixhital të shitësve italianë dhe ndërkombëtarë.

Në fakt, omnichannel, për mbi 70% të kompanive të mëdha dhe të mesme-të mëdha konsiderohet një mënyrë themelore and zhvillimit strategjik.

Omnichannel, vitet and fundit, ka pasur një tendencë në rritje; është një koncept holistik, që do të formësohet rreth konsumatorëve nëpërmjet “përvojës së klientit”, që është një koncept që është evolucioni i modelit të mëparshëm tëm të marketing shyshe me dëm tëmanaluta prandaj jo ekskluzivisht marketingun dhe shitjet, por edhe në simbiozë me kujdesin ndaj klientit, shitjen me pakicë, logjistikën dhe zinxhirin e furnizimit, pra rrjetin që përfshin njerëz, kënëjënë njënë njënë njënë njënë njënëjë njënë njën, kënëjë njënë njër produkti: me fjalë të tjera, një zinxhir që fillon nga blerja and materialve nga furnizuesi dhe arrin në dorëzimin and produktit të përfunduar tek përdoruesi përfundimtar.

Për të kuptuar më mirë rëndësinë dhe ndikimin strategjik të omnichannel, është thelbësore të merret në konsideratë, siç u përmend më lart, koncepti i përvojës së klientit; përvoja e konsumatorit që rezulton nga shuma e ndërveprimeve midis tyre dhe produktit, markës së tij, organizimit të tij të biznesit.

Rezultati i këtyre ndërveprimeve është personal dhe përfshin klientin në nivele të ndryshme, racionale dhe emocionale, ose shqisore, fizike ose shpirtërore; nga e gjithë kjo vjen përkufizimi i omnichannel.

Strategjia e marketingut omnichannel: si është e strukturuar

Jeta moderne bazohet në aktivitete të shumta ditore, leximin e artikujve, blerjet në internet, bisedën në aplikacionet e mesazheve ndërsa bëni gjëra të tjera, si p.sh. shikimi i televizorit.

Ju kontrolloni Instagramin dhe në të njëjtën kohë flisni në telefon, konsultoheni me tabletin tuaj ndërsa gatuani dhe dëgjoni muzikë nga kompjuteri juaj.

Kjo është e drejtë!

Tashmë interneti ka pushtuar jetën tonë dhe ne nuk e kufizojmë më veten të bëjmë një gjë në një kohë; Normaliteti i përditshëm përbëhet nga kanale dixhitale të cilat janë të ndryshme dhe në të njëjtën kohë nga kanale komunikimi; Nga e gjithë kjo varen strategjitë që markat e ndryshme detyrohen të zbatojnë për të ndjekur evoluimet e tyre.

Duke iu referuar një konsumatori mesatar, këto para se të blejnë, sot bëjnë kërkime në internet për të krahasuar produktet e ndryshme.

Në të vërtetë, e bën të njëjtën gjë për dyqanet fizike vetëm për të parë më pas të njëjtat produkte në internet me një çmim më të ulët për të bërë krahasime të mëtejshme.

Nga ana tjetër, oferta e madhe e internetit dhe alternativat e pafundme për të zgjedhur markën në sajte dhe kanale të ndryshme mundëson blerjen në një faqe kompanie, ose nga një faqe nër të zgjedhur . .

Prandaj ata që duan të shesin duhet të jenë të pranishëm dhe të ndjekin këtë rrugë që përdor klienti.

Kryerja e një projekti të tillë në sa më shumë kanale të disponueshme do të thotë të gjesh nga klientët potencialë, kudo dhe të jesh gjithmonë i arritshëm, pra omnichannel.

Çfarë duhet bërë për të krijuar një strategji omnichannel

Prandaj, ne mund ta përkufizojmë omnichannel si menaxhimin sinergjik të të gjitha kanaleve të komunikimit të përdorura nga një kompani.

Për të kuptuar më mirë se si ndikon omnichannel në biznesin e një kompanie, i referohemi kërkimit të Observatorit Shumëkanalësh të Politeknikut të Milanos.

Vitin e kaluar, 46.1 milionë përdorues përdorën tregtinë elektronike ose iu drejtuan platformave dixhitale për të bërë blerje, që është 88% e popullsisë italiane mbi moshën 14 vjeç.

Gjithashtu në vitin 2021, 70% e përdoruesve të internetit zbuluan marka dhe marka të reja në internet dhe 76% e tyre u konsultuan me internetin për të krahasuar markat e produkteve ose shërbimeve për të blerë.

Pse të planifikoni strategji të marketingut të gjithë kanalit

Ndërtimi i një strategjie marketingu të gjithë kanalit nuk është i lehtë, por ka shumë arsye për ta bërë atë.

Siç u përmend tashmë, kanalet e ndryshme dixhitale janë pjesë e jetës sonë dhe kontribuojnë në një masë të madhe në blerjet që bëhen çdo ditë, është e qartë se konsumatorët po evoluojnë gjithnjë e më shumë drejt përdorimit të vetëdijshëm të blerjeve online, është e imagjinueshme që në vitet e ardhshme shumica e konsumatorëve do të përdorin vetëm shërbimet e e-Commerce që kanë evoluar më së miri.

Pra, të gjitha kompanitë që janë të orientuara drejt një strategjie omnichannel janë të vetëdijshme se prania e sektorit të produkteve të tyre përfaqësohet mirë nga opsioni i zgjedhur ka të bëjë me omnichannel i cili do të bëhet themelor për vetë mbijetesën e tyre.

Thënë kështu, çdo markë në ditët e sotme duhet të identifikojë kanalet më të mira për të përgjuar audiencën e saj të synuar për të ndërtuar strategjinë e duhur të orientuar në këto kanale.

Vështirësitë për ta bërë këtë, është e kotë të mohosh ekzistencën e saj, por ka shumë mënyra për të arritur sinergji midis kanaleve të ndryshme, idealja për sukses ëshëtë tëstëtë strategically

Përparësitë and strategjisë omnichannel

Le të shkojmë në pak më shumë detaje duke përmendur disa avantazhe që mund të kishte nga aplikimi i këtyre strategjive të marketingut të gjithë kanalit .

Nga këndvështrimi i klientit, të kesh më shumë kanale në dispozicion ku ai mund të zgjedhë lirisht atë që preferon, sigurisht që e bën atë të lumtur sepse ai mund t’i blejë produktet nga faqja e tij e referencës ose nga aplikacioni i tij i preferuar sipas asaj që është më e pëlqyeshme ose e rehatshme për të dhe ku ndihet më i marrë në konsideratë.

Të kesh një prani fizike dhe online njëkohësisht është gjithashtu diçka që e bën markën vitale dhe më mirë të konsideruar me më shumë lehtësi për të krijuar ndjenjën e besimit te konsumatori dhe duke e nxitur atë për të bërë blerje.

Edhe prania e kompanisë apo markës në celularë është një mundësi e madhe, në fakt ka shumë përdorues që blejnë online nëpërmjet këtij mediumi, me pak fjalë, një mundësi për të mos u nënvlerësuar.

Në fakt, ka mundësi të pafundme për të kombinuar produktet offline me kode QR të personalizuara dhe për t’u dhënë klientëve akses në zbritje të veçanta dhe/ose lehtësira në internet për ata që kanë blerë jashtë linje dhe ofrojnë përdorimin e funksioneve të realitetit virtual për të dhënë më shumë informacion rreth produkteve.

Kujdesi dhe kontrolli i objektivit të referencës së një kompanie duhet të ndiqet vazhdimisht dhe duhet të arrihet duke udhëhequr kanalet e ndryshme ku zakonisht gjendet.

Si të përdorni mediat sociale për biznesin tuaj

Tashmë dihet se dyqani fizik pa përdorimin e rrjeteve sociale është shumë i kufizuar në marrjen dhe mbajtjen e klientëve.

Përdorimi identik i vetëm një rrjeti social, për shembull Facebook pa përdorur TikTok, të cilin objektivi i përdor të dyja, do të shkaktojë humbjen e një segmenti të audiencës dhe biznesit të tij.

Është e qartë se shembulli i mësipërm nuk dëshiron të përgjithësohet pasi realiteti i çdo biznesi është rezultat i analizave të kujdesshme të kryera përpara përcaktimit të kanalehjet, që mërlikit të kanalehjet, optimally përcaktimit të kanaleh

Agjencia jonë e internetit  është e specializuar në planifikimin e një strategjie marketingu të gjithanshme, kërkoni një konsultë falas për biznesin tuaj.

Credit: MG Group Italia