Njohuri te pergjithshme

15 strategji marketingu me kosto të ulët

Jeni duke hapur një biznes të ri dhe buxheti juaj është i kufizuar?
Apo dëshironi të promovoni një kompani ekzistuese, por me pak buxhet?

Pa frike!
Ka teknika me të cilat mund të promovoni në mënyrë efektive biznesin tuaj.

Si?
Zbuloni 15 strategjitë e marketingut me kosto të ulët që ne rekomandojmë në këtë artikull!
Ne do t’ju ndihmojmë të arrini rezultate në një kohë të shkurtër!
Të shohësh është të besosh!

Bëjini njerëzit të flasin mirë për ju


Përqendrohuni në fjalët pozitive nga klientët tuaj besnikë.
Klientët tuaj të rregullt janë të tillë sepse vlerësojnë produktin ose shërbimin tuaj dhe sigurisht e konsiderojnë të vlefshëm: për këtë arsye nuk do ta kenë problem të flasin mirë për ju me njerëzit e tjerë.
Nëse nuk i inkurajoni klientët tuaj të flasin mirë për ju, ata ndoshta nuk do ta bëjnë këtë, sepse thjesht nuk do t’i shqetësojnë në vend, përveç në kontekste specifike.
Duke i inkurajuar shprehimisht, do të jetë më e lehtë të arrihet rezultati i dëshiruar.

Identifikoni vendet ku zakonisht shkon klienti juaj ideal


Ju nuk mund të shkoni në vendndodhjen e biznesit tuaj çdo ditë dhe të shpresoni që klienti të arrijë me magji.
Ju duhet të jeni proaktiv, të gjeni vendet ku klientët tuaj janë fizikisht ose virtualisht.

Gjeni një logo dhe slogan për kompaninë tuaj


Të kesh një logo dhe slogan që ju identifikon është një mënyrë e shkëlqyer për të promovuar markën tuaj.

Pasi të jeni pajisur me një logo dhe një slogan, duhet t’i përdorni ato në të gjitha dokumentet tuaja, në mënyrë që të lidheni me imazhin e logos tuaj dhe të bëheni të njohur për klientët tuaj.

E pajisur me një broshurë të kompanisë


Kur takoheni me klientët potencial, mund të lini broshurën tuaj për të promovuar veten.
Materiali i letrës është një mënyrë për të mos e braktisur klientin pas takimit, i cili tashmë ka diçka në dorë me siguri do t’ju kujtojë.

Nëse keni një faqe të krijuar brenda një blogu


Vendosja e një blogu në faqen tuaj ju ndihmon të sillni trafik në të dhe ata do të jenë njerëz të interesuar për produktin ose shërbimin tuaj.
Ndarja e diçkaje me vlerë rrit vlerësimin dhe besimin tek ju, rrjedhimisht edhe shitjet.

Vizitoni dhe ndërveproni me ata që krijojnë përmbajtje në blog për vendndodhjen tuaj


Leximi dhe bashkëveprimi në forumet dhe blogjet e njerëzve të tjerë që shesin një produkt ose shërbim të ngjashëm me tuajin mund të duket kundërintuitive, por ndihmon shumë!
Kjo ju lejon të përgjoni klientët e rinj të mundshëm dhe të fitoni autoritet në sytë e tyre.
Ata jo vetëm që do të rrisin kulturën e tyre ku shkruani, por do të intrigohen për biznesin tuaj.

Një vend tjetër dixhital për të qenë aktiv është bota e mediave sociale: mund të aplikoni të njëjtën skemë si më parë, por kini kujdes që ta bëni atë gjithmonë nga faqet sociale të kompanisë suaj.

Krijoni një faqe në Facebook për kompaninë tuaj


Facebook është më i përdoruri nga kompanitë për të promovuar veten.
Reklamimi në këtë rrjet social është vazhdimisht në rritje, është në dorën e të gjithëve dhe për këtë arsye vlerësohet shumë nga bizneset e vogla dhe të mëdha.
Nëse nuk dëshironi të përdorni reklamat në Facebook, duhet të paktën të përfaqësoni kompaninë tuaj me një faqe në Facebook.

Përdorni buxhet të ulët për mediat sociale


Çdo aktivitet në çdo rrjet social do të sjellë më shumë rezultate me reklama të sponsorizuara: në këtë mënyrë postimet tuaja do t’u shfaqen më shumë njerëzve dhe do të keni më shumë shanse për të bërë të njohur biznesin tuaj.

Merrni pjesë në transmetimet radiofonike


Nëse ndonjë transmetues promovon shërbime në zonën tuaj ose synon të merret me çështje të caktuara që lidhen me punën tuaj, pranoni të jeni mysafir në ndonjë transmetim.
Radioja ende jep shumë mundësi.

Zhvilloni partneritete biznesi


Zhvillimi i partneriteteve me kompani të tjera me objektivin tuaj të njëjtë ju lejon të ulni koston e reklamimit.

Përfshini ofertat në faturat tuaja


Përpiquni të përfshini promovime në lidhje me produktet/shërbimet tuaja në faturat për klientët më besnikë.
Ofertat do të duhet të jenë të qëndrueshme sipas nevojës për të tërhequr vëmendjen e tyre.

Dërgoni gazetat periodike

Nëse ofroni shërbimin e abonimit në sajtin ose blogun tuaj, mund të mbledhni të dhëna të përdoruesit dhe t’i përdorni për t’u dërguar atyre buletinin tuaj.
Buletini ju lejon të ndërveproni më shpesh me ta dhe t’i informoni për të rejat e kompanisë suaj (oferta, lajme për produkte dhe/ose shërbime dhe ngjarje të reja).

Mbani gjithmonë me vete kartat tuaja të biznesit


Xhepat ose kuleta juaj duhet të jetë plot me kartëvizita, në fakt duhet t’i lini sa herë të keni mundësi.
Një kartëvizitë e bën profesionin tuaj të njohur, ju bën të fitoni autoritet dhe ju lejon t’u jepni gjithmonë njerëzve numrin tuaj të telefonit dhe adresën tuaj të postës elektronike për të qenë në gjendje t’ju kontaktojnë përsëri.

Studioni konkurrentët tuaj


Para se të filloni të punoni duke ndjekur një strategji marketingu, studioni gjithmonë konkurrencën.
Duhet të keni parasysh pikat e forta dhe të dobëta të kompanive të tjera: këtu fillon i gjithë marketingu.
Ku t’i gjeni ato?
Në faqen e internetit, në faqet sociale dhe në gazetat.
Kështu do të mund të kuptoni se cila është qasja e tyre ndaj konsumatorit, komunikimi i tyre, si arrijnë të promovojnë veten dhe të ndërveprojnë me publikun.

Reklamoni biznesin tuaj në mjetet tuaja të transportit


Nëse zotëroni një biznes lokal, përfitoni nga çdo mjet që keni, fjalë për fjalë, përveç strategjisë sociale: vendosni reklamat e kompanisë suaj në automjetin tuaj.
Mund të vendosni logon e kompanisë dhe emrin e kompanisë në automjetin e kompanisë.

Jeni duke kërkuar për një agjenci web? Ne mund t’ju ndihmojmë, ne jemi zgjedhja e duhur për ju!