Njohuri te pergjithshme

Bëjeni markën tuaj të famshme me reklamat me pagesë “Pay per impression advertising”

Dëshironi të dini se si të rrisni numrin e klientëve tuaj dhe vëllimin e xhiros tuaj? Atëherë ju duhet të dini se çfarë është ndërgjegjësimi i markës dhe si mund ta rrisni atë. Bashkohuni me kompanitë e shumta që kujdesen për identitetin dhe famën e tyre çdo ditë. Të mos e bësh këtë do të thotë të humbasësh mundësitë dhe mundësitë që në vend të kësaj mund t’i shfrytëzosh falë investimeve të duhura në internet dhe marketingun e mediave sociale. Një strategji sigurisht e dobishme është përdorimi i fushatave reklamuese të bazuara në formulën komerciale të ‘paguaj për përshtypje’, e krijuar përmes Facebook Ads dhe Google ADW.

Çfarë është “Brand Awareness” dhe pse është i rëndësishëm për biznesin tuaj?

Le të fillojmë me përkufizimin: Brand Awareness është njohja e një marke dhe aftësia e konsumatorëve për ta lidhur atë me produktet ose kompaninë që e përdorin atë. Në thelb, bëhet fjalë për të parë se sa e famshme është një markë dhe mbi të gjitha sa mbahet mend nga audienca e gjerë e klientëve potencialë. Sa më shumë të njihet një markë, aq më shumë njerëz, në momentin e nevojës, do të kërkojnë në internet emrin e kompanisë ose produktit që mund të kujtojnë menjëherë.
Një mekanizëm i thjeshtë që kuptohet lehtësisht nga kushdo, por që shpesh anashkalohet nga shumë profesionistë dhe madje edhe nga disa komunikues, të cilët janë tepër të fokusuar vetëm në objektiva afatshkurtra që rrezikojnë të mos sigurojnë rezultate të qëndrueshme me kalimin e kohës.

Nëse, nga ana tjetër, dëshironi t’i jepni këmbë solide biznesit tuaj, mund të zgjidhni të investoni në Brand Awareness, duke u mbështetur tek profesionistët që do të kujdesen që kompania juaj të masë me të dhëna objektive nivelin e ndërgjegjësimit të markës suaj, që të konkurrentëve tuaj dhe për të identifikuar një strategji solide. për t’u bërë i njohur nga sa më shumë klientë.

Komunikoni për të treguar historinë dhe vlerat tuaja
Gjithçka varet nga aftësia për të treguar historinë e markës tuaj, vlerat që ajo përfaqëson dhe për të kërkuar kontakte empatike me njerëzit: investimi në këtë lloj komunikimi është një zgjedhje me vlerë të jashtëzakonshme, e cila do të japë fryte në afat të gjatë. Të gjitha markat më të famshme investojnë shumë në markën në internet, të vetëdijshëm se vetëm strategjia e gjenerimit të liderit nuk mund të mjaftojë për ata që synojnë të jenë të pranishëm në të gjitha mediat dhe kanalet për të tërhequr masivisht vëmendjen e klientëve potencialë, për të komunikuar identitetin tuaj të korporatës. në të mirën e saj dhe të ndërtoni një lidhje emocionale më të fortë se ajo që mund të arrihet me një fushatë marketingu që synon ekskluzivisht shitjet.

Pse të zgjidhni një fushatë “pay per impression”?

Një strategji sigurisht e dobishme është përdorimi i fushatave reklamuese të bazuara në formulën komerciale të “pay per impression”, e krijuar përmes Facebook Ads dhe Google ADW. Pankarta dhe video me ilustrime dhe tekste tërheqëse, të afta për të tërhequr publikun më të interesuar për markën e propozuar dhe për t’u vendosur në kujtesën e tyre.
Në fakt, kur duhet të krijosh një strategji për forcimin e markës, orientohesh në këtë drejtim, nëse ke një buxhet adekuat dhe synim efektiv, kjo është sigurisht zgjidhja më e mirë: në rast se reklama merr klikime të shumta, do të paguani . megjithatë, vetëm për pikëpamjet, me një lehtësi evidente më të madhe ekonomike.

Formatet, mjetet, rregullat për një fushatë të mirë të markës

Në Facebook ekzistojnë tre formate të disponueshme për reklama: video, slideshow dhe formati i kanavacës ju lejojnë të kalibroni mesazhin në audiencën e synuar në mënyrë efektive, në mënyrë që të komunikoni vlerën e markës në një mënyrë të pasur.

Në Google Adwords ekzistojnë të paktën pesë lloje reklamash: reklama me tekst në motorët e kërkimit, reklama në seksionin “Blerjet”, reklama në aplikacionin celular, banderola në Rrjetin e shfaqjes së Google dhe reklama me video në Youtube. Ndër këto, dy të fundit ju lejojnë të konfiguroni fushatën reklamuese në cilësimet dhe veçoritë më të dobishme për të rritur ndërgjegjësimin e markës.

Një fushatë efektive e pagesës për përshtypje merr rezultatet më të mira edhe nga buxhetet e kufizuara, duke ndjekur disa rregulla të vogla por themelore në ndërtimin e reklamave:

  • zgjidhni një plan urbanistik në përputhje me mesazhin,
  • të përdorin tekste empatike të orientuara në angazhimin emocional të publikut,
  • përdorni një gjuhë përkatëse, të saktë dhe ndjellëse,
  • gjeneroni kuriozitet për të inkurajuar klientët potencial që të mësojnë më shumë rreth kompanisë ose produkteve të saj
  • përdorni thirrje të qarta për veprim, të cilat ilustrojnë qartë përfitimet e veprimit të propozuar.

REZULTATE KONKRETE DHE TË MATSHME
Me një strategji të mirë do të jetë e mundur të arrihen rezultate të rëndësishme dhe të verifikueshme. Analiza e të dhënave është një nga hapat kryesorë për të përmirësuar marketingun tuaj. Ndryshe nga ajo që ndodh me reklamat tradicionale, me ueb-in dhe mjetet sociale është e mundur të monitoroni konkretisht rezultatet e investimeve tuaja në kohë reale. Në fund të çdo fushate ju do të jeni në gjendje të dini të dhënat e sakta dhe numrat e personave të përfshirë, të kontrolloni efektivitetin e mesazhit në objektivin e identifikuar dhe më pas të menaxhoni burimet ekonomike në dispozicion në mënyrën më të mirë të mundshme për të maksimizuar rezultatet në të ardhmen. .

Pse të qëndroni në hije?

Falë ekipit të tij të ri dhe dinamik, Njohuri.com, i cili ka zyra të ndryshme duke përfshirë agjencinë më inovative të internetit, ju garanton strategji cilësore dhe të personalizuara për markën tuaj, që rrjedhin nga një studim i thelluar i kompanisë suaj.

Na kërkoni një konsultë falas ne hello@njohuri.com dhe ne do të planifikojmë së bashku fushatën më të përshtatshme për të rritur të ardhmen tuaj.