Njohuri te pergjithshme

7 Platformat më të mira të Reklamimit Dixhital për Bizneset në 2022

Në vitin 2022 nuk është sekret që po jetojmë në një botë dixhitale ku sundon reklamimi dixhital . Shpenzimet e reklamave dixhitale në mbarë botën – duke përfshirë si desktopët, laptopët dhe pajisjet mobile – vlerësohet të qëndrojnë në 320 miliardë dollarë në vitin 2022. Kjo shifër do të rritet në kohët e ardhshme, duke arritur në 646 miliardë dollarë deri në vitin 2024. (Burimet: Statista & Zenith)

Segmenti më i investuar dhe me rritje të shpejtë të industrisë së reklamave dixhitale ndodh të jetë reklamimi në celular . Ekspertët parashikojnë që shpenzimet e reklamave celulare të rriten nga 276 miliardë dollarë në 2020 në afërsisht 495 miliardë dollarë në 2024 (Burimi: Statista). Gjithashtu, klientët në Shtetet e Bashkuara shpenzojnë tridhjetë e pesë orë në javë duke përdorur pajisje celulare. Nëntëdhjetë e dy për qind e kohës shpenzohet në celular. Kjo tregon qartë rritjen e përdorimit të celularit.

Ndërsa këto shifra vazhdojnë të shfaqin një prirje rritëse, adoptimi i reklamave dixhitale, veçanërisht reklamave celulare po rritet në përputhje me rrethanat. Bizneset e kanë kuptuar se duhet të synojnë klientët nëpërmjet platformave të reklamimit dixhital dhe teknologjive të marketingut celular . Por ka kaq shumë platforma reklamimi dixhitale atje, saqë është dërrmuese për bizneset që të zgjedhin se cila është më e përshtatshme për ta. Pra, cilat rrjete të reklamave dixhitale janë më të mirat? – është pyetja që shqetëson shumicën e bizneseve dhe reklamuesve. Është e vështirë t’i përgjigjesh pyetjes përfundimisht pasi nuk ka shumë të dhëna për t’u marrë në konsideratë.

Sidoqoftë, këtu është një listë e platformave më të mira të reklamimit dixhital në botë, të përshtatshme për bizneset që të arrijnë më shumë klientë që fitojnë të ardhura të larta:

Reklamat në Facebook

Facebook ka hyrë në vitin 2022 si një nga platformat më të suksesshme të reklamave dixhitale në botë. Sondazhet tregojnë se Facebook Ads, Facebook Messenger Ads, etj. janë disa nga kanalet më të përdorura të reklamave për bizneset në të gjithë globin.

Facebook është i njohur zakonisht për opsionet e tij të synimeve dhe formatet e reklamave multimediale. Me fushatat reklamuese të Messenger, bizneset mund të synojnë klientët përmes interesit, sjelljes së vendndodhjes dhe më shumë. Bizneset mund të ndërtojnë një bazë klientësh duke përdorur audienca të personalizuara dhe veçori të ngjashme të audiencës. Ata mund të kombinojnë lehtësisht reklamat përmes strategjisë së ri-targetimit të Facebook . Me reklamat e gjenerimit të pëlqimeve, bizneset mund të gjenerojnë drejtime, pasi Facebook lejon audiencën e tij të abonohet me vetëm disa klikime ose të lëshojë informacionin e kontaktit.

Facebook po lufton me disa organe qeveritare dhe çështje të privatësisë së të dhënave të konsumatorëve në të gjithë globin. Menaxheri i reklamave në Facebook nuk funksionoi për 8 orë në tetor 2018, duke u krijuar kohë të vështira reklamuesve. Ata gjithashtu përjetojnë defekte dhe defekte të herëpashershme gjatë përdorimit të reklamave në Facebook.

MoLotus Reklamat

moLotus është një platformë inovative e ndërveprimit me video celulare me klientë, e cila lehtëson markat, kompanitë telefonike dhe klientët. Peizazhi i reklamave dixhitale është transformuar plotësisht pasi moLotus partnere me telekomandë të mëdhenj në të gjithë globin. Platforma e përparimit po prish shpenzimet globale të marketingut prej 1.7 trilion dollarësh (Burimi: PwC).

Markat dhe reklamuesit po përdorin aftësi unike të moLotus si hiper-personalizimi, personalizimi, ndërveprimi, shkallëzimi, automatizimi, integrimi dhe më shumë për të rritur gjenerimin e pëlqimit, blerjen e klientëve , konvertimin, përgjigjen e klientit, mbajtjen e klientit me të ardhura të shpejta të marzhit të lartë.

moLotus personalizon mesazhet e markës duke përdorur emrat e klientëve dhe të dhëna të tjera përkatëse të klientëve. Bizneset po synojnë klientët përmes mesazheve hiper-personalizuar duke krijuar fushata ndërvepruese me opsione të thjeshta ndërveprimi me klientët si SMS, Kliko URL, USSD, Callback dhe më shumë. Fushatat nuk përfshijnë shkarkime aplikacionesh, pa mesazhe të padëshiruara dhe plane të dhënash që ofrojnë një përvojë më të mirë blerjeje për klientët me ndërveprime të përshtatshme dhe me kosto të ulët.

Fushatat reklamuese moLotus ofrojnë një sërë opsionesh personalizimi bazuar në disa kritere biznesi, duke përfshirë të ardhurat, moshën, demografinë, interesat, etj. Klientët kënaqen nga mesazhet e personalizuara të fushatës të ngarkuara me ofertat më të mira dhe informacionin e produktit që vijnë direkt nga markat e tyre të besuara.

Mesazhet e reklamave moLotus arrijnë me shpejtësi miliona klientë në mbarë botën në pajisjet e tyre celulare, pavarësisht nga modeli ose lloji i telefonit. Mesazhet mbeten të paprekura në kutinë hyrëse të celularit derisa klientët t’i fshijnë ato vullnetarisht. Platforma dixhitale po automatizon dhe transformon proceset e klientëve si futja e klientëve, rikujtuesit, rinovimet e kontratave, gjenerimi i plumbit, besnikëria, etj. për bizneset që sjellin shkathtësi dhe kursime në kosto.

moLotus ka një potencial të madh të ardhurash në të gjithë globin duke përfituar markat në të gjitha vertikalet e industrisë, duke përfshirë tregtinë elektronike, bankat, sigurimet, shitjet me pakicë, automobilat, elektronikën e konsumatorit, sektorin qeveritar, etj.

Edhe gjatë pandemisë, bizneset dëshmuan një rritje të të ardhurave, rritje të bazës së klientëve përmes moLotus. Një shumicë e konsiderueshme e markave dhe reklamuesve, që më parë shpenzonin pjesë të mëdha të buxheteve të tyre të marketingut në platformat e mediave sociale, po kalojnë në moLotus.

Google Ads

Google Ads u lançua vetëm dy vjet pasi Google.com, uebfaqja më e njohur në botë u krijua. Platforma e reklamave dixhitale, e cila u krijua në tetor 2000, njihej si Google Adwords. Pas riemërtimit në 2018, ajo u riemërua si Google Ads.

Google Ads është një platformë reklamimi me pagesë e njohur gjithashtu si platforma reklamuese pay-per-click (PPC), ku reklamuesit paguajnë për klikim ose përshtypje (CPM) në një reklamë.

Google Ads kanë qenë efektive në drejtimin e trafikut të kualifikuar ose klientëve të duhur duke arritur klientët që kërkojnë produkte dhe shërbime në motorin e kërkimit Google. Me Google Ads, bizneset mund të rrisin trafikun e tyre në ueb, të marrin më shumë telefonata dhe të rrisin vizitat në dyqan.

Përdorimi i bizneseve të Google Ads mund të krijojë dhe të ndajë reklama dixhitale në kohën e duhur (nëpërmjet celularit dhe desktopit) duke arritur një audiencë të madhe të synuar. Bizneset shfaqen në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit (SERP) në momentin që një klient ideal është duke kërkuar për produkte dhe shërbime nëpërmjet Google Search ose Google Maps. Në këtë mënyrë, reklamat arrijnë te klientët e synuar kur ka kuptim që ata të hasin në një reklamë të caktuar.

Sidoqoftë, Google Ads mund të mos performojë për disa arsye. Nëse reklamuesit përdorin fjalë kyçe që janë shumë të gjera, Google do ta vendosë reklamën përpara audiencës së gabuar, që do të thotë më pak klikime dhe shpenzime më të larta për reklama. Nëse reklama nuk përputhet me qëllimin e kërkimit të klientit, reklamuesit nuk do të marrin klikime të mjaftueshme për të justifikuar shpenzimet e tyre për reklama.

Reklamat në WhatsApp

Shërbimi i mesazheve të çastit WhatsApp ka lëshuar aplikacionin e tij zyrtar WhatsApp Business në disa pjesë të botës. Më shumë biznese kanë filluar të përdorin platformën për të bashkëvepruar me klientët e tyre. Ai është i integruar me platformat e reklamave dixhitale si Facebook dhe Instagram, duke ndihmuar bizneset të arrijnë dhe të ndërveprojnë me një bazë më të gjerë klientësh. Kjo i lejon reklamuesit të kapin më shumë drejtime. WhatsApp nuk është vetëm një mesazhe e menjëhershme për bizneset; ai mund ta përdorë atë në mënyrë efektive si një mjet reklamimi dixhital për gjenerimin e drejtimit , blerjen dhe mbajtjen e klientëve.

WhatsApp po ndihmon bizneset lokale të marrin klientë të rinj , të ofrojnë mbështetje për klientët dhe të mbajnë marrëdhënie të qëndrueshme me klientët. Bizneset po marrin ndihmën e shërbimit të reklamave dixhitale dhe po fitojnë më shumë të ardhura nga reklamat.

Bizneset nga industri të ndryshme vertikale po përdorin WhatsApp Business për të blerë, angazhuar dhe mbajtur klientët në faza të ndryshme të udhëtimit të blerjes. Ata po u përgjigjen pyetjeve të klientëve në mënyrë më efektive, duke gjeneruar trafik në faqen e tyre të internetit.

WhatsApp Business API po ndihmon reklamuesit në gjenerimin e ndërgjegjësimit duke shpallur produkte dhe promovime të reja, duke bërë rekomandime për produktet për klientët; dërgimi i njoftimeve, konfirmimi i porosisë, përditësimet e transportit, etj. te klientët pasi ata bëjnë një porosi.

Aplikacioni WhatsApp Business është i disponueshëm vetëm në Android në shumicën e vendeve. Aplikacioni WhatsApp Business ka akses të kufizuar duke u kufizuar për përdoruesit e android. I mungojnë shumë aftësi thelbësore për të qenë i pranishëm në një platformë të vërtetë marketingu dixhital.

Microsoft Ads (Reklamat Bing)

Microsoft Advertising – i njohur më parë si Microsoft adCenter, Bing Ads dhe MSN adCenter – është një shërbim reklamash dixhitale që ofron reklama me pagesë për klikim (PPC) në motorët e kërkimit si Bing, Yahoo dhe DuckDuckGo. Në vitin 2021, Microsoft Advertising tejkaloi 10 miliardë dollarë të ardhura vjetore. (Burimi: Wikipedia)

Ashtu si Google Ads, Microsoft Ads përdor si shumën maksimale që një reklamues i markës është i gatshëm të paguajë për klikim (PPC) në reklamën e tij dhe normën e klikimeve të reklamës për të përcaktuar se sa shpesh shfaqet një reklamë. Në këtë mënyrë reklamuesit inkurajohen të krijojnë dhe ofrojnë reklama efektive dhe të reklamojnë vetëm në kërkimet përkatëse të klientëve.

Bizneset mund të synojnë reklamat e tyre duke i kufizuar reklamat e tyre në demografinë, interesat e dëshiruara, etj. dhe mund të rregullojnë ofertat e tyre në përputhje me rrethanat. Duke përdorur Microsoft Ads, bizneset mund të shfaqin reklamat e tyre në ditë të caktuara të javës ose në periudha të caktuara të ditës.

Microsoft Ads u ofron reklamuesve një mjet desktopi për të menaxhuar fushatat jashtë linje, të quajtur Microsoft Ads Editor. Duke përdorur këtë redaktues, ata mund të menaxhojnë dhe të bëjnë ndryshime në fushatat jashtë linje. Shërbimi Microsoft Ad gjithashtu vjen me API që mund të përdoren nga reklamuesit për të menaxhuar me lehtësi fushatat e tyre reklamuese .

Shërbimi i Microsoft Ads është i mbërthyer me një sërë problemesh teknike. Microsoft Advertising vuan nga shpejtësia e ulët dhe kërkon kohë.

Reklamat Taboola

Taboola është një nga platformat më të mëdha të reklamave dixhitale dhe e njohur në segmentin e reklamave vendase . Ajo ka mbi një miliard vizitorë unikë në mbarë botën. Përveç kësaj, ajo ka investime nga miliona reklamues.

Reklamimi Taboola ndryshon nga ai i platformave të tjera të reklamimit dixhital si Google Ads dhe Facebook Ads. Në vend të produkteve, promovimeve dhe markave, Taboola reklamon përmbajtje nga faqet e tjera të internetit në mënyrë që të gjenerojë trafik dhe marrëveshjet që rezultojnë. Reklamat Taboola shpesh shihen nga klientët ndërsa lexojnë një artikull në një blog ose në disa portale interneti. Strategjia pas kësaj është shfaqja e përmbajtjes në faqet e internetit më të vizituara në internet, në një mënyrë të lidhur me atë që klienti lexon ose konsumon, duke gjeneruar kështu trafik për bizneset.

Taboola bashkon reklamuesit dhe botuesit e markave duke krijuar mundësi për të dyja palët. Nga njëra anë, reklamuesit fitojnë trafik të mirë nga klientët e interesuar për atë që ata kanë për të ofruar; ndërsa nga ana tjetër, botuesi fiton para nga uebfaqja e tyre dhe fiton më shumë të ardhura nëpërmjet përshtypjeve dhe klikimeve. Prandaj, Taboola është një mënyrë e provuar për të fituar para nga faqet e internetit dhe blogjet.

Ndërfaqja e përdoruesit e Taboola është e ngathët, duke e bërë të vështirë navigimin, menaxhimin e fushatave dhe performancën e shikimit për reklamuesit dhe botuesit. Reklamat shpesh arrijnë në faqe të parëndësishme që çojnë në drejtime me cilësi të dobët.

Reklamat InMobi

InMobi është një rrjet reklamimi dixhital i bazuar në aplikacione celulare që ka një shtrirje globale. Bizneset mund të zhvillojnë reklama duke përdorur platformën e aplikacionit InMobi të fuqizuar me një algoritëm që ndihmon në optimizimin e renditjes së reklamave të shfaqura në pajisjet celulare.

Platforma e reklamave InMobi u ofron bizneseve një mundësi për të nxitur angazhimin dhe të ardhurat e klientëve nëpërmjet fushatave të personalizuara të reklamimit celular. Bizneset mund të përdorin reklamat kontekstuale të mediave të pasura për të shitur dhe ri-shënjestruar klientët. Platforma e reklamave celulare ofron një gjurmues reklamash për ndjekjen e konvertimeve dhe ngjarjeve.

InMobi krijon mundësi për fitimin e parave të të dhënave për bizneset përmes aplikacionit; duke arritur një ekuilibër të duhur midis të ardhurave nga reklamat celulare dhe përvojës së klientit me zbatimin e duhur vendas të vendosjeve të reklamave.

Reklamat InMobi shpesh vuajnë nga shtrirja e ulët në shumë pjesë të botës duke ndikuar në shkallëzueshmërinë globale të reklamave. Platforma e bazuar në aplikacione duhet të përmirësojë mekanizmin e tyre kundër mashtrimit.

Konkluzioni

Zgjedhja e platformave të reklamimit dixhital për bizneset varet tërësisht nga buxheti i reklamave, qëllimet e reklamimit, industria dhe faktorë të tjerë të veçantë. Një shqyrtim i kujdesshëm i mjeteve të reklamimit dixhital nxjerr në pah faktin se shumica e mjeteve janë ose të bazuara në aplikacione ose konsumojnë një sasi të mirë të të dhënave. moLotus është i vetmi përjashtim që anashkalon nevojën për lidhje interneti ose aplikacione celulare. Kjo i jep një avantazh.

Në përgjithësi, të gjitha mjetet kanë një rëndësi të madhe për bizneset që shërbejnë për qëllime të ndryshme. Bizneset mund t’i përdorin ato të kombinuara në përzierjen e tyre të marketingut për të përmbushur qëllimet e tyre të reklamimit dixhital .