Njohuri te pergjithshme

7 këshilla për marketing offline për të rritur biznesin tuaj

Ndërsa bota fokusohet kryesisht në marketingun online, shumë njerëz po harrojnë se ekziston një botë reale me potencial të jashtëzakonshëm marketingu. Me një popullsi të madhe që ende lëviz jashtë, marketingu offline ka ende vlerë të madhe dhe është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur biznesin tuaj.

Megjithëse jemi plotësisht dakord që marketingu në internet është një mënyrë e jashtëzakonshme për të arritur audiencën, marketingu offline i mbështet shumë bizneset të arrijnë një nivel më të mirë. Megjithatë, me një gamë të gjerë mundësish marketingu, mund të jetë pak dërrmuese të kufizoni mënyrat më të mira për të promovuar biznesin tuaj jashtë linje.

Prandaj, në këtë artikull, ne ju kemi sjellë shtatë këshilla të mrekullueshme të marketingut offline që mund t’ju ndihmojnë në mënyrë efektive të promovoni biznesin tuaj.

Ekspozita dhe ekspozita tregtare.

Pjesëmarrja në ekspozita dhe shfaqje tregtare është ende një nga mënyrat më të mira për të promovuar biznesin tuaj dhe për të rritur rrjetin tuaj. Megjithatë, për të tërhequr vëmendjen e audiencës, duhet të siguroheni që të merrni stendat e ekspozitës dhe tabelat më të mira të disponueshme në treg. Duke përdorur stendat e personalizuara, ndriçimin e jashtëzakonshëm dhe tabelat tërheqëse të ekranit, ju mund të tregtoni produktet dhe shërbimet tuaja dhe të ndërtoni një imazh të fortë të markës.

Publikime Offline

Ndërsa shumë mund të mos pajtohen, e vërteta është se ka ende një pjesë të madhe të popullsisë që mbështetet në botime offline si gazetat dhe revistat për argëtim, lajme dhe shumë më tepër. Sidomos nëse produktet dhe shërbimet tuaja janë të synuara për brezat e vjetër, publikimet jashtë linje mund të jenë shumë të dobishme për ju. Duke publikuar reklama të synuara në nivel lokal së bashku me kuponat dhe zbritjet, ju mund të rrisni ndërgjegjësimin për markën tuaj dhe të arrini audiencën tuaj të synuar.

Billborde, pankarta dhe postera

Me natyrën e pandërprerë të reklamave dixhitale dhe rritjen e bllokuesve të reklamave, efektiviteti i reklamave në internet po zvogëlohet dita ditës.
Për më tepër, me numrin e bezdisshëm të reklamave në internet që një person has në baza ditore, shumica e njerëzve mezi u kushtojnë vëmendje këtyre reklamave.
Nga ana tjetër, tabelat, pankartat dhe posterat funksionojnë në një mënyrë shumë të ndryshme dhe arrijnë një numër të madh njerëzish me çmimin më të ulët.
Duke mos shkaktuar bezdi tek përdoruesi dhe thjesht duke tërhequr sensin e tyre pamor, marketingu offline është një nga strategjitë më efektive të reklamimit në botë.

Marketingu i drejtpërdrejtë

Fletushkat, letrat dhe broshurat janë përdorur nga bizneset për të synuar audiencën vendase për dekada të tëra dhe gjithmonë ka paraqitur rezultatet më të mira.
Restorantet e reja shpesh shpërndajnë menutë e tyre në lokalitetin e tyre, agjentët e pasurive të paluajtshme shpërndajnë kartat e tyre, dyqanet lokale ndajnë kuponat, etj.
Duke kontaktuar klientin përmes marketingut offline, ju i jepni atyre një përvojë më të prekshme sesa duke i dërguar email.
Le ta pranojmë, me sasinë e spamit që po ndodh në mbarë botën, a nuk do të preferonit më mirë një fletushka të thjeshtë në vend të një emaili që mund të jetë ose jo i rrezikshëm?

Organizoni një ngjarje

Një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të përmirësuar njohjen e markës dhe për të tregtuar në mënyrë efikase biznesin tuaj në një lokalitet është të organizoni një ngjarje.
Mund të jetë një konkurs sportiv, degustim vere, një shfaqje mode, ose thjesht një dhuratë promovuese. Pavarësisht nga natyra, do të ketë absolutisht një zhurmë rreth produktit ose shërbimit tuaj të ri.
Ju gjithashtu mund të bashkëpunoni me biznese të tjera lokale për të organizuar një ngjarje madhështore që tërheq turma nga i gjithë qyteti për të arritur një numër më të madh njerëzish.
Për më tepër, me ndihmën e dhuratave, mund të siguroheni që produkti juaj të arrijë audiencën tuaj të synuar; dhe nëse u pëlqen atyre, ju keni një grup të ri klientësh.

Sponsorizoni një klub ose ekip lokal

Duke dhënë një kontribut të vogël për një klub apo ekip lokal, ju mund të fitoni ekspozim më të madh për sasinë më të vogël të investimit.
Jemi të sigurt që duhet të keni parë shumë skuadra me logo dhe emra të markave të ndryshme në të gjithë fanellat e tyre. Ju mund ta bëni këtë të ndodhë për markën tuaj në ngjarje, ndeshje dhe gara lokale.
Për më tepër, nëse audienca juaj e synuar është ajo që gjendet përgjithësisht në ngjarje sportive, atëherë kjo është një nga mënyrat më të zgjuara për t’i arritur ato.

Ofroni konsultime përkatëse

Si ekspertë në industrinë tuaj, ju mund t’u ofroni klientëve të mundshëm njohuri më të mira në lidhje me fushën tuaj të zgjedhur, ndërkohë që reklamoni markën tuaj.
Kjo është shumë e thjeshtë, le të themi se jeni një markë që merret me suplementet për shëndetin e grave. Në atë rast, ju mund të bëni konsultime për t’i ndihmuar njerëzit të kuptojnë rëndësinë e shëndetit të grave dhe se si ndihmojnë produktet tuaja.
Duke ofruar informacion dhe njohuri të rëndësishme për klientët tuaj me ndihmën e seminareve, konsultimeve dhe librave falas, ju arrini dy qëllime. 1. Marketingu i markës suaj dhe 2. Duke u paraqitur si një markë e besueshme dhe e orientuar drejt porosisë.
Duke ndërtuar një marrëdhënie të mirëfilltë me audiencën tuaj, ju i ktheni mbrapsht komunitetit dhe mund t’i gjeni ato që ju japin mbrapa.

Ndoshta mund të mbani një ditë në muaj për konsultime falas, ose të publikoni një libër që përmban njohuri të detajuara në fushën tuaj.

Konkluzioni


Tani që dini gjithçka për disa nga strategjitë më të mira të marketingut offline për të rritur biznesin tuaj dhe për të arritur klientët potencialë, është koha për ekzekutim.

Sidoqoftë, duhet të siguroheni që jeni shumë strategjik me qasjen tuaj të marketingut dhe ta drejtoni atë drejt audiencës tuaj të synuar në mënyrë efikase.

Me këto këshilla të thjeshta por efektive, ju mund të arrini atë pjesë të popullatës që nuk mund t’i bëni përmes marketingut online dhe t’i apeloni ata.

Për më tepër, këto strategji mund të ndihmojnë gjithashtu në rritjen e besnikërisë së klientit të markës suaj dhe t’ju bëjnë të dukeni si një organizatë më e besueshme.