Njohuri te pergjithshme

email marketing

Çfarë është marketingu me email? “Email Marketing”

Marketingu me email është kur bizneset përdorin email për të promovuar produktin ose shërbimin e tyre. Është një lloj marketingu i drejtpërdrejtë, që do të thotë se kompania komunikon me konsumatorin pa ndihmën e një ndërmjetësi.

Email-i mund të përdoret për të krijuar marrëdhënie me drejtuesit, për të kthyer perspektivat dhe për të siguruar që klientët ekzistues të kenë një përvojë të shkëlqyer.

Këtu janë disa shembuj të marketingut me email dhe lloje të ndryshme të emaileve që do t’i njihni nga kutia juaj hyrëse.

Seritë e email-eve të mirëseardhjes: Kur një klient ndërvepron fillimisht me një kompani, biznesi zakonisht dërgon një seri të automatizuar email-esh që shpjegojnë më shumë rreth organizatës dhe produktit të saj. Për shembull, një kompani teknologjie që ofron një provë softueri falas do të dërgojë lidhje informative për të ndihmuar klientin të marrë vlerën maksimale nga mjeti. Në fund të provës, ata mund të dërgojnë email të fokusuar në konvertimin e personit në një klient me pagesë. Këto emaile janë shumë të synuara bazuar në ofertën me të cilën ka ndërvepruar klienti.

Buletinet me email(newsletters): Buletinet janë emaile të përgjithshme të dërguara në baza të rregullta. Ato zakonisht përmbajnë përditësime të kompanisë dhe lidhje me përmbajtjen e blogut ose materiale të tjera që marrësi mund t’i duket interesant. Buletinet janë një mënyrë me kosto të ulët për të qëndruar në kontakt me shumë njerëz. Kur një klient ndërvepron me diçka në një nga këto emaile; për shembull, nëse shkarkojnë një eBook, biznesi mund t’i vendosë ato në një sekuencë emaili më të synuar.

Përkujtues me email: Bizneset dërgojnë rikujtues me email për klientët që nuk kanë përfunduar një detyrë që kanë filluar. Nëse dikush shikoi një produkt në një dyqan të tregtisë elektronike, por nuk e bleu, dyqani mund t’i dërgojë një email duke i kujtuar që të kryejnë transaksionin.

E-mail transaksionale, të tilla si emailet pas blerjes: Kur një klient bën një blerje, bizneset shpesh dërgojnë një sërë email-esh duke u treguar atyre më shumë rreth produktit. Email-et pas blerjes janë thelbësore për rritjen e besnikërisë së klientit, për shembull, nëse produkti juaj është i bazuar në abonim, pasi ato rrisin gjasat që klienti të gjejë vlerë në shërbim dhe të vazhdojë të paguajë. Email-et pas blerjes mund të përdoren gjithashtu për të shitur produkte të tjera ose të reja ose për të drejtuar fushata referimi.

E-mail Nurture: E-mail-et Nurture u ofrojnë perspektivave përmbajtje të synuar bazuar në problemet që ata po përpiqen të zgjidhin. Këto mund të jenë lidhje me postimet në blog, letra të bardha ose udhëzues video. Qëllimi i këtyre emaileve është t’i ofrojë klientit informacion të dobishëm që e mban kompaninë tuaj para mendjes dhe përfundimisht e kthen perspektivën në një klient të ri.

Emaile të ftohta (Cold Emails): Bizneset ndonjëherë u dërgojnë emaile të ftohta njerëzve me të cilët nuk kanë ndërvepruar më parë. Këto mesazhe janë zakonisht forma më pak efektive e marketingut me email. Megjithatë, ata mund të punojnë në disa lloje të shitjeve B2B kur ato janë shumë të synuara dhe dërgohen nga një llogari personale.

Email promovues: Tregtarët me email mund të përdorin email promovues për të informuar klientët ekzistues ose potencial për ofertat speciale, ofertat sezonale ose promovime të tjera shitjesh.

Keni nevojë për ndihmë me email marketing?

Pse marketingu me email?

Marketingu me email është i vlefshëm sepse nuk kushton shumë, megjithatë është shumë efektiv. Këtu janë disa nga përfitimet e marketingut me email.

Marketingu me email është me kosto të ulët
Marketingu me email është falas, përveç kostos së softuerit, pasi ju zotëroni listën tuaj të kontakteve. Kjo do të thotë se është e lehtë për të marrë një kthim të shkëlqyer nga investimi juaj. Në fakt, në Raportin e saj të Gjurmuesit të Email-it të Marketingut 2019, Shoqata e Marketingut Direkt vendosi ROI të marketingut me email në 42 dollarë për çdo dollar të shpenzuar.

Marketingu me email është efektiv
Marketingu me email synon njerëzit që kanë shprehur tashmë një interes për biznesin ose produktin tuaj, që do të thotë se ata kërkojnë më pak kujdes sesa ata që nuk kanë njohuri për kompaninë tuaj. Ju gjithashtu mund të segmentoni perspektivat dhe klientët bazuar në nevojat dhe interesat e tyre duke gjurmuar se si ata ndërveprojnë me materialin tuaj të marketingut dhe përmes formave të gjenerimit të plumbit. Kjo ju lejon t’u dërgoni atyre përmbajtjen dhe ofertat që kanë më shumë gjasa t’i interesojnë.

Marketingu me email është fleksibël
Marketingu me email është një mjet fleksibël që mund ta përdorni gjatë gjithë gypit të shitjeve. Perspektivat në fazën e hershme të procesit të blerjes do të përfitojnë nga informacionet e dobishme për problemin e tyre. Kur ata fillojnë të ndërveprojnë me emailet tuaja, ju mund ta fokusoni përmbajtjen në produktin tuaj. Ndërsa perspektiva i afrohet një vendimi blerjeje, ju mund t’i dërgoni atyre oferta ose zbritje për t’i bindur të blejnë.

Kur të mos përdorni email marketing
Nëse qëllimi juaj kryesor i marketingut është të rrisni madhësinë e audiencës tuaj, marketingu me email nuk ka gjasa të ndihmojë. Kjo është për shkak se ju duhet të keni adresën e emailit të një klienti ose klienti të mundshëm përpara se të komunikoni me ta. Nëse dëshironi të rrisni ndërgjegjësimin për markën, mund të jetë më mirë të përdorni kanale të tjera marketingu, për shembull, reklamat me pagesë, SEO, marketingun e përmbajtjes (p.sh. webinarët) ose mediat sociale.

Praktikat më të mira të marketingut me email

Pra, si funksionon marketingu me email? Kur punoni në strategjinë tuaj të marketingut me email, ka disa praktika më të mira që duhet të ndiqni. Ja një vështrim në disa prej tyre.

Segmentoni audiencën tuaj dhe dërgoni përmbajtje përkatëse

Segmentimi i audiencës suaj ju lejon të ndërtoni fushata të synuara të marketingut me email që përdorin përmbajtje me të cilat ka të ngjarë të lidhet secili grup. Ju mund të segmentoni audiencën tuaj bazuar në vendin ku ata janë në udhëtimin e blerësit, si dhe në interesat e tyre.

Imagjinoni një kompani që shet njësi të ajrit të kondicionuar si në shtëpi ashtu edhe në zyra. Kompania do të përfitojë nga prodhimi i një fushate të veçantë për pronarët e shtëpive dhe drejtuesit e biznesit.

Për më tepër, kompania duhet të marrë parasysh se ku është klienti në udhëtimin e blerësit. Ata që janë në fazat e hershme mund t’i përgjigjen një emaili me një ofertë për të shkarkuar një katalog produktesh. Njerëzit që janë gati të blejnë kanë më shumë gjasa t’i përgjigjen një emaili që ofron një kuotë.

Automatizoni proceset

Automatizimi i proceseve të marketingut me email siguron që ju të dërgoni në kohën optimale për konvertim duke reduktuar sasinë e punës manuale që duhet të bëjë ekipi juaj. Thjesht vendosni nxitës efektivë dhe lëreni softuerin të bëjë pjesën tjetër të punës. Ne diskutojmë automatizimin e postës elektronike në detaje në fund të këtij artikulli.

Monitoroni dhe ndryshoni atë që nuk funksionon

Marketingu me email nuk është një shkencë ekzakte. Disa gjëra që bëni do të funksionojnë siç priten, ndërsa të tjerat jo. Shumica e zgjidhjeve të marketingut me email ofrojnë njohuri dhe analiza që mund të përdorni për të optimizuar fushatën tuaj.

A është një nga emailet tuaja që regjistron një normë hapjeje më të ulët se mesatarja? Më pas ndryshoni rreshtin e temës ose kohën kur dërgoni emailin. A ka një nga mesazhet tuaja një shkallë të dobët të klikimeve? Më pas merrni parasysh ta zhvendosni ofertën më tej në email ose të ndryshoni thirrjen për veprim.

Një mënyrë e dobishme për të përmirësuar efikasitetin dhe normat e konvertimit të emaileve tuaja është testimi A/B. Për ta bërë këtë, thjesht ndërtoni dy versione të ndryshme të të njëjtit email dhe më pas dërgojini te një mostër e vogël klientësh për të parë se cili prej tyre funksionon më mirë.

Një gjë e zakonshme për të cilën përdoret testimi A/B është përmirësimi i normës së hapur. Thjesht shkruani dy rreshta subjekti për të njëjtin email, dërgojini të dy versionet tek i njëjti numër klientësh dhe shikoni se cilin lexojnë njerëz të tjerë. Përdorni emailin me performancë më të lartë gjatë gjithë fushatës suaj. Ju gjithashtu mund të provoni thirrjet për veprim, kohën kur dërgoni emailin tuaj ose oferta të ndryshme.

Mos e dërgoni me spam listën tuaj

Mund të jetë joshëse të kontaktoni shpesh të gjithë listën tuaj me informacione rreth produktit tuaj. Sidoqoftë, kjo mund të shfaqet si e padëshiruar dhe t’i bëjë njerëzit të çabonohen. Qëndroni t’u dërgoni me email kontakteve tuaja materiale të vlefshme që lidhen me nevojat e tyre dhe ku janë në ciklin e blerjes.

Si të zgjidhni softuerin më të mirë të marketingut me email për biznesin tuaj të vogël?

Me kaq shumë zgjidhje atje, bizneset kanë shumë opsione kur bëhet fjalë për zgjedhjen e softuerit të marketingut me email dhe ofruesve të shërbimeve të postës elektronike. Më e mira për kompaninë tuaj do të varet nga disa faktorë. Ja disa prej tyre:

Madhësia e listës suaj dhe numri i emaileve që dërgoni

Ofruesit e programeve të marketingut me email zakonisht do të kenë zgjidhje të ndryshme në varësi të madhësisë së listës suaj dhe numrit të emaileve që planifikoni të dërgoni. Sigurohuni që të zgjidhni atë që i përshtatet qëllimeve tuaja të marketingut me email. Nëse planifikoni të rritni listën tuaj dhe të fitoni sa më shumë pajtimtarë të rinj, duhet të kontrolloni gjithashtu që ofruesi i softuerit mund të rritet me ju.

A është softueri i pajtueshëm me mjetet që përdorni?

Platformat e marketingut me email duhet të integrohen me rrjedhën tuaj ekzistuese të punës. Këtu janë disa mënyra se si ofruesi juaj i marketingut me email mund të lidhet me mjete të tjera.

  • Zgjidhjet që funksionojnë së bashku me CRM-në tuaj mund të ofrojnë një pasqyrë të dobishme për sjelljen e klientëve tuaj.

Integrimet e klientëve të postës elektronike ju lejojnë të importoni automatikisht kontaktet tuaja.

  • Integrimet e dyqaneve të tregtisë elektronike ju lejojnë të konfiguroni emailet e karrocave të braktisura.
  • Integrimet e klientëve të postës elektronike ju lejojnë të importoni automatikisht kontaktet tuaja.

Sa e lehtë është të krijosh fushata të suksesshme të marketingut me email?

Një mjet i mirë ju lejon të krijoni email të bukur shpejt. Kërkoni softuer që ka modele të parapërgatitura, të personalizueshme të marketingut me email dhe modele të postës elektronike që mund t’i përdorni si frymëzim. Nëse keni nevojë për më shumë kontroll, zvarritni dhe lëshoni ndërtuesit e emailit ju lejojnë të krijoni shabllone që i përshtaten nevojave tuaja specifike.

A ofron softueri ndonjë shtesë?

Shumë zgjidhje të marketingut me email vijnë me shtesa që ju ndihmojnë të ndërtoni fushata efektive. Kujdesuni për mjetet me ndërtuesit e faqeve të uljes, ndërtuesit e formave të gjenerimit të drejtuesve dhe analitikën e thelluar.

Çmimi

Çmimi është një faktor i dukshëm, por i rëndësishëm. Për të marrë një kthim pozitiv nga investimi (ROI) në përpjekjet tuaja të marketingut me email, ju duhet të zgjidhni një zgjidhje që është me kosto efektive duke ofruar të gjitha veçoritë që ju nevojiten.

Marketing i automatizuar me email

Automatizimi i marketingut i lejon bizneset të automatizojnë dërgimin e emaileve. Kjo i lejon kompanitë të komunikojnë me klientët në kohën më efektive dhe të dërgojnë emaile të personalizuara duke reduktuar gjithashtu sasinë e punës manuale që duhet të bëjnë ekipet e marketingut. Këtu janë disa mënyra se si mund të automatizoni emailin tuaj.

Sekuenca të automatizuara të postës elektronike
Imagjinoni që dikush kërkon librin tuaj elektronik. Ju mund ta konfiguroni sistemin tuaj në mënyrë që ai të dërgojë automatikisht materialin sapo ta kërkojnë. Më pas, gjatë ditëve ose javëve në vijim, mund të dërgoni mesazhe shtesë rreth temave që lidhen me eBook. Marketingu i automatizuar me email siguron që kjo të ndodhë pa pasur nevojë që ekipi juaj të bëjë asgjë.

Dërgoni email bazuar në ndërveprimin me klientët
Imagjinoni që klienti të klikojë në një lidhje nga brenda eBook-it në faqen tuaj të çmimeve. Kjo mund të jetë një shenjë se ata janë gati për të blerë. Marketingu i automatizuar me email do t’i dërgojë klientit një email duke pyetur nëse dëshiron të planifikojë një telefonatë me një përfaqësues shitjesh për të diskutuar blerjen e tyre të mundshme. Klienti mund të përdorë softuerin e planifikimit për të zgjedhur një hapësirë kohore që është e përshtatshme për ta.

Përkujtues të automatizuar. Imagjinoni që dikush shikon një nga produktet tuaja, por nuk përfundon duke blerë. Vendosni një email të automatizuar për të kontaktuar klientin pas një kohe të paracaktuar, duke i kujtuar blerjen e tyre.

Mbështetje pas shitjes
Mbështetja pas shitjes është një pjesë thelbësore e procesit të shitjes. Nëse klientët kanë një përvojë të mirë dhe vlerësojnë produktin tuaj, ata ka të ngjarë të mbeten klientë. Ju mund të automatizoni emailet që do të dërgohen sapo një klient të blejë produktin tuaj për t’i ndihmuar ata të përfitojnë sa më shumë prej tij.

Ende nuk jeni të sigurt se çfarë është automatizimi i marketingut?

Përfundimi

Çfarë është marketingu me email? Marketingu me email është përdorimi i emailit për të promovuar produktin ose shërbimin tuaj.

Pse të përdorni email marketing? Marketingu me email është me kosto të ulët, efektiv dhe mund ta përdorni gjatë gjithë udhëtimit të blerësit.

Praktikat më të mira të marketingut me email: Segmentoni listën tuaj të postës elektronike në mënyrë që të dërgoni gjithmonë përmbajtje të vlefshme. Automatizoni proceset aty ku është e zbatueshme dhe përpiquni të shmangni dërgimin e kontakteve tuaja me postë të bezdisshme. Gjithashtu, monitoroni atë që funksionon dhe ndryshoni atë që nuk funksionon.

Si të zgjidhni softuerin e marketingut me email? Zgjidhni softuerin që ka veçoritë që ju nevojiten. Sigurohuni që zgjidhja të jetë e përshtatshme për madhësinë e listës suaj të postës elektronike. Gjithashtu, kontrolloni nëse integrohet me mjetet tuaja ekzistuese.

Çfarë është marketingu i automatizuar me email? Disa zgjidhje të marketingut me email ju lejojnë të automatizoni proceset. Kjo ju ndihmon të ndërtoni fushata më efektive duke reduktuar punën manuale.